Bereiding
- Meng in een kom het gehakt, sjalotje, ei, paneermeel, oregano, feta, zout en peper door elkaar en vorm hier 4 hamburgers van.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
- Beleg 4 broodjes met sla, tomaat, een hamburger en rode ui.
Tips:
Voor bij de picknick: laat de hamburgers eerst afkoelen en stel dan past de broodjes samen.
Deze hamburgers in klein formaat zijn ook heerlijk bij gourmet of steengrill.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
400 g varkensgehakt
1 sjalotje (fijngehakt)
1 ei
3 eetlepels paneermeel
2 theelepels oregano
50 g feta (in blokjes van 1 cm)
2 eetlepels olijfolie
4 broodjes (harde, ronde)
½ krop ijsbergsla (in reepjes)
1 vleestomaat (in plakken)
½ rode ui (in ringen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: