Darmkanker

Het eten van (bewerkt) rood vlees wordt wel in (causaal) verband gebracht met het krijgen of ontwikkelen van (darm)kanker. KWF Kankerbestrijding (e.a.) stelt, dat het niet duidelijk is in Lees verder

Hart- en vaatziekten

Een ongezond eet- en leefpatroon kan aanleiding geven voor hart- en vaatziekten. Dit is niet toe te redeneren naar één productgroep zoals rood / bewerkt vlees, dat veel voedingsstoffen bevat en Lees verder

Obesitas

Obesitas is een overmaat aan lichaamsvet[1]. Dat ontstaat als mensen onvoldoende balans weten te vinden in hun totale eet- en leefpatroon en de mate van lichaamsbeweging, oftewel het niet Lees verder

Diabetes

Diabetes ontstaat als de productie van het lichaamseigen hormoon insuline (in de alvleesklier) afneemt. Met (de hoge voedingswaarden van) rood / bewerkt vlees heeft dat weinig te maken, maar met Lees verder

Overzicht (3) tabellen onderzoeksresultaten

Tabel 1: Samenvatting gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waarin dagelijks rood vlees (RM) wordt vergeleken met andere dieetopties – impact op risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Lees verder

Cijfers, claims en richtlijnen:

Tabel 1: Consumptie van rood vlees en bewerkt vlees per land Tabel 2: Toegestane EU voedingsclaims voor rood vlees? Tabel 3: Toegestane EU voedingsclaims voor verwerkt vlees? Tabel 4: Nationale Lees verder