
Bereiding
- Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend zo’n drie minuten op een laag vuur. Laat de vulling afkoelen.
- Zet de oven op 175 °C.
- Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper. Vul de courgettes met gehakt. Schenk de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in de schaal.
- Laat de courgettes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden.
- Verdeel de gevulde courgettes over vier borden en schenk de tomatensaus erom heen. Lekker met zilvervliesrijst.
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
2 courgette
50 g feta
6 zwarte olijven (zonder pit)
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
400 g varkensgehakt
peper
1 kleine ui (fijngesnipperd)
zout
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
2 dl tomatensaus (pot)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!