Bereiding
Courgettes met gehakt gevuld, die lust bijna iedereen wel! Net als de paprika, tomaat of aubergine is de courgette een perfecte kandidaat om rijkelijk gevuld de oven in te schuiven. Door zijn niet overheersende smaak kun je met courgettes alle kanten op. Met feta en olijven wordt het gerecht smaakvol en pittig.
En wil je dat de kleintjes thuis er ook met smaak van eten, gebruik dan een vulling met gehakt en hun favoriete ingrediënten. Bijvoorbeeld met tomatenpuree en wat gewone kaas, ham of salami. Succes verzekerd!
- Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend zo’n drie minuten op een laag vuur. Laat de vulling afkoelen.
- Zet de oven op 175 °C.
- Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper. Vul de courgettes met gehakt. Schenk de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in de schaal.
- Laat de courgettes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden.
- Verdeel de gevulde courgettes over vier borden en schenk de tomatensaus erom heen.
Courgette met gehakt is lekker met zilvervliesrijst erbij!
Lees ook de blog: Zo lekker zijn gevulde groenten!
Meer inspiratie
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
2 courgettes
50 g feta
6 zwarte olijven (zonder pit)
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
400 g varkensgehakt
peper
1 kleine ui (fijngesnipperd)
zout
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
2 dl tomatensaus (pot)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: