Bereiding
- Bereid de witbroodmix volgens de gebruiksaanwijzing tot een deeg en laat dit rijzen.
- Verhit olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember zo’n drie minuten. Voeg het gehakt toe. Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat deze afkoelen.
- Rol vier balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat. Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal. Maak zo ook de andere gevulde deegballen. Leg ze op bakpapier met de ‘sluiting’ naar beneden en laat ze afgedekt met een theedoek nog 30 minuten rijzen.
- Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in 25 minuten gaar stomen. Zet hiervoor een stoommandje in een pan met een klein laagje water, doe het deksel op de pan of gebruik een stoomoven. Lekker met chilisaus.
- 4 personen
- 65 minuten
Ingrediënten
1 pakje witbroodmix
2 theelepels olie
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
theelepel gemberpoeder
200 g varkensgehakt
snufje zout
snufje peper
1 eetlepel selderij (verse, fijngehakt)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel ketjap manis (zoete)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: