Bereiding
- Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade. Snijd elke hamlap in 3 grote dunne plakken (of vraag dit aan uw slager).
- Schep de hamlappen door de marinade en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Dep de hamlappen met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de Chinese kool toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de roerbakschotel over 2 borden en garneer deze met sesamzaad.
Lekker met rijst.
- 2 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
- 250 g hamlappen
- 2 theelepels citroensap
- 1 kleine groene paprika (in reepjes)
- snufje peper (versgemalen)
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 kleine rode paprika (in reepjes)
- snufje zout
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 150 g Chinese kool (in dunne reepjes)
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: