Bereiding
- Snijd de korsten van de boterhammen. Leg de boterhammen in een schaaltje, giet de melk erover en laat het brood helemaal zacht worden.
- Meng het gehakt met het geweekte brood, het ei, de kruiden, de tomatenpuree en de mosterd. Rol er 4 gehaktballen van. Druk ze een klein beetje plat en laat ze eventueel een half uurtje in de koelkast opstijven.
- Verhit de boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de gehaktballen rondom bruin.
- Voeg een kopje warm water toe en laat de ballen met het deksel half op de pan op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Zo nu en dan keren.
- Laten afkoelen.
Lekker op een boterham of bolletje. Warm natuurlijk ook heel lekker!
Tip: Lees meer over de kerntemperatuur van gehaktballen en andere soorten vlees bij maten en temperaturen.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
½ kopje melk
1 eetlepel mosterd (grove)
2 boterhammen
3 eetlepels gehaktkruiden
1 eetlepel tomatenpuree
50 g boter
1 ei
1 eetlepel peterselie (fijnghakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: