Bereiding
- Breng in een pan 1 liter water met het citroensap, de sojasaus, de basterdsuiker, 2½ eetlepel sambal en de spareribs aan de kook op een hoog vuur. Zet het vuur laag en kook de spareribs in zo’n 25 minuten zachtjes gaar.
Af en toe even omscheppen. - Laten de spareribs afkoelen in het vocht en het liefst een nacht staan.
- Dep de spareribs droog, leg ze in een kom, voeg de tomatenketchup en de rest van de sambal toe en schep het net zo lang door elkaar tot alle spareribs met een laagje ketchup bedekt zijn.
- Leg de ribbetjes op een rooster of in een braadslee en laat ze in het midden van de voorverwarmde, hete oven in een kwartier bruin en warm worden.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm)
4 eetlepels tomatenketchup
1 dl citroensap
3 eetlepel sambal (brandal)
75 g bruine basterdsuiker
75 g bruine basterdsuiker
Voedingswaarde per persoon
Spareribs
Spareribs zijn vaak al gemarineerd en voor gegaard. ‘Pure’ ribbetjes worden veel gebruikt in erwtensoep.