Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Varkensfiletrollade met mosterdsaus

750 g varkensfiletrollade (gekruid), ½ selderij (knol, 500 g), 300 g worteltjes, 1 rode paprika, 4 takjes tijm, 4 eetlepels mosterd (grove), 1 eetlepel bloem, 1 dl

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

400 g varkensgehakt, 12 reepjes ontbijtspek, 100 g broccoli (roosjes, gekookt), 50 g geraspte kaas (oude), 25 g boter, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4

Traditionele shaslick van varkenshaas

500 g varkenshaas, spiezen of satéprikkers, snufje peper, snufje zout, snufje djinten (komijnpoeder), ½ bosje selderij , 1 rode paprika (zoete) , 6 eetlepels olijfolie ,

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Zuurkoolschotel met worst en spek

1 rookworst, 100 g ontbijtspek (in plakjes), 500 g zuurkool, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, snufje zout, snufje peper, 1 pakje aardappelpuree (voor 4

Babi ketjap van halskarbonade

4 halskarbonades, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt), 1 dl ketjap manis, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels bruine

Gevulde varkenshaas met brie en ananas

16 plakjes ontbijtspek, 2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels ananasjam, 50 g boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel rozemarijn

Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

500 g hamlappen, 75 g bloemkool (jong), 6 eetlepels franse mosterd, 6 eetlepels zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)