Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

Schouderkarbonadestuk met knoflookaardappelen

1 kilo schouderkarbonade (zonder bot), 2 dl cider, 2 eetlepels Provençaalse kruiden, snufje zout, 7 eetlepels olijfolie, 50 g boter, snufje peper, 1½ kilo aardappels, 12

Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje

Worststicks met aardbeien en kiwi

50 g grillworst (aan één stuk), 50 g leverworst (aan één stuk), ½ kiwi, 6 kleine aardbeien, spiezen

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

4 varkensschnitzels (ongepaneerd) 4 plakken parma ham 50 g boter 4 blaadjes salie (vers) snufje peper (versgemalen) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Aardappelpreisoep met rookworst

1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes

Varkensvlees met kerrie en courgette

Varkensvlees met kerrie en courgette

400 g nasi/bamivlees, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel currypasta (of milde kerriepoeder), 75 g rozijnen, 1 eetlepel bloem, 200

Honing-mosterd filetlapjes

Honing-mosterd filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel dille (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen),