Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

400 g hamlappen (van dikke lende), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel sereh, snufje peper (cajun), 4 eetlepels

Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper

Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1

Gyros met pitabrood en tzatziki

500 g varkensvleesreepjes, tzatzikisaus (kant en klaar), 1 groene paprika, olijfolie, 1 courgette, 8 pitabroodjes, 2 vleestomaten, 100 g olijven (gemengd, zonder pit)

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Chinees hapje met filetlapje

Chinees hapje met filetlapje

75 g paksoi, 1 varkensfiletlap (á 40 g), 10 g margarine (plantaardige), 30 g rijst (snelkook).

Filetlappen in romige witte wijnsaus

4 varkensfiletlappen (á 125 gram), 1 eetlepel mosterd (grove), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),

Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1