Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer de boter met de kruiden en peper naar smaak door elkaar.
- Leg het vlees in een ovenschaal en bestrijk het met de kruidenboter. Leg de plakjes katenspek erop en druk het goed aan.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en braad het vlees in ± 50 minuten gaar. Schep elke 10 minuten braadboter over de fricandeau.
- Neem het vlees uit de schaal en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten in de uitgeschakelde oven rusten.
- Roer het aanbaksel uit de schaal los met bier en schenk de braadboter door een zeefje in een steelpan. Laat de jus kort doorkoken.
- Snijd het vlees in plakken en serveer het met de jus.
Lekker met worteltjes en gebakken aardappels.
Tip
Groot vlees moet 10 min. rusten onder aluminiumfolie na bereiding.
Wist u dat…
Varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?
- 8 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
- 1 kilo varkensfricandeau
- 50 g boter (zachte, gezouten)
- 3 eetlepels kruiden (verse, fijngehakt)
- 100 g katenspek
- 1½ dl witbier
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: