Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij fijn. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze 5 minuten mee.
- Vet een cakevorm (1 liter) in met een halve eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, tomatenpuree en de groenten door elkaar. Breng het op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
- Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een natgemaakte lepel. Bak het gehaktbrood in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar.
- Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Snij het gehaktbrood dan in plakken.
Lekker met pasta of gepofte aardappelen en sperziebonen. Ook lekker als snack of borrelhapje.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
2 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in blokjes)
1 kleine wortel (in kleine blokjes)
1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
40 g paneermeel
1 dl crème fraîche
2 eetlepels tomatenpuree
snufje chilipoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
peper (versgemalen)