Bereiding
- Pers de teentjes knoflook boven een lage schaal uit. Roer de paprikapoeder, de sherry en 3 eetlepels olijfolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Wentel de karbonades door deze marinade en laat ze tenminste 1 uur afgedekt marineren.
- Snijd de paprika’s in brede repen.
- Rooster de karbonades 10-15 cm boven de hete kolen in 6-8 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
- Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olijfolie, leg ze op een barbecue-groenterooster en rooster ze in 8-10 minuten gaar. Schep ze af en toe om.
- Schep de geroosterde paprika’s in een schaal en meng de azijn, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Leg de karbonades op vier borden en schep de paprika’s ernaast.
Lekker met Spaanse aardappelsalade van blokjes beetgare aardappel vermengd met knoflookmayonaise en bieslook.
Tip
Dit gerecht is ook uitstekend te bereiden op de skottelbraai. Rooster het vlees bruin, schuif het opzij en bak dan de paprika.
Wist u dat…
Skottelbraai is Zuid-Afrikaans: een schotel om in te braden. Meestal wordt deze op houtskool of gas aangesloten. Aangezien het buiten gebruikt wordt en je in de schotel gewoon kunt bakken/braden is het ideaal voor lekkere gerechten die je liever in huis niet maakt, zoals bakharing en andere bereidingen met veel aroma! Maar eigenlijk kan je er alles in klaar maken, het is een beetje zoals bbq, maar dan op een plaat of in een schotel.
- 4 personen
- 95 minuten
Ingrediënten
- 4 karbonades (rib of haas)
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepels sherry (medium dry)
- 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 eetlepel witte wijnazijn (of sherryazijn)
- 2 eetlepels peterselie (verse, fijngeknipt)
- snufje zout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: