Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Schnitzelrolletjes met roomkaas

4 varkensschnitzels (à 100 g), 2 eetlepels roomkaas (met kruiden, ca. 30 g), 50 g spinazie (diepvriesdeelblokjes), 4 paprika's (geroosterde (pot), 1 liter water

Rollade met kidneybonensalade en paddestoelen

750 g doorregen varkensrollade (ca. Ø12 cm), 4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepel ketjap manis, 250 g paddestoelen (bos), 1

Doperwtensoep met rookworst

1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter,  600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche,  4 eetlepels citroensap, snufje zout,

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

Lasagne di mama

Lasagne di mama

3 rundersaucijsjes
, 2 sjalotjes
, 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
, 30 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
,  450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
, ½ pakje

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),

New York hamburger met pesto-mayonaise

 500 g varkensgehakt, 25 g rucola, ½ theelepel worcestershiresaus, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes), 1½ dl