Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Italiaanse saucijzenbroodjes

Italiaanse saucijzenbroodjes

200 g varkensgehakt, 1 ei (losgeklopt), 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel pesto, 4 plakjes bladerdeeg, snufje peper (versgemalen), snufje

Gegrilde leverspiesen

400 g varkenslever (in dikke plakken), 3 dl melk, 3 uien (in 8 parten), 12 blaadjes salie (verse), 12 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

gevulde maisbol

Gevulde maïsbol met bakbacon

8 plakken bakbacon, 4 maïsbollen, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 100 g kerstomaatjes, ½ eetlepel olijfolie, 10 g boter, 8 kwarteleitjes, 50 g komijnekaas (belegen

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel

Schnitzelrolletjes met roomkaas

4 varkensschnitzels (à 100 g), 2 eetlepels roomkaas (met kruiden, ca. 30 g), 50 g spinazie (diepvriesdeelblokjes), 4 paprika's (geroosterde (pot), 1 liter water

Fricandeau met een kaneel-appelvulling

750 g varkensfricandeau, 1 appel (in kleine blokjes), 1 eetlepel kaneel, ½ dl appelsap, snufje zout, 50 g boter, 30 g rozijnen, keukengaren

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Lever met mangosaus

Lever met mangosaus


2 plakken varkenslever (à 125 gram)
, 1 kleine mango
, ½ eetlepel franse mosterd
, 4 sjalotjes (in ringen gesneden)
, 1 eetlepel bloem
, 20 g dieetmargarine
, 1 dl

Mosterdworstjes

Mosterdworstjes

6 saucijsjes, 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn), mosterd, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels boter, 1 eetlepel kerriepoeder

Jachtschotel varkensnek

Jachtschotel van varkensnek (procureur)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter. Schep de blokjes appel hierdoorheen. Bak in 50 gram boter de uien aan. Voeg