Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

Rode bietensoep met gehaktballetjes en zure room

250 g varkensgehakt, ½ eetlepel citroenrasp, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1½ liter bouillon (kippen, warme), 500 g bieten

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Slavinken met warme paprika-uienchutney

2 slavinken, snufje peper, 1 eetlepel slaolie, ½ eetlepel azijn, snufje zout, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 kleine tomaat, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 teentje

maisbroccolisaus met nasivlees

Maïsbroccolisaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, 500 g broccoli (kleine roosjes)
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 teentjes knoflook

Gepaneerde speklappen met mosterd

Gepaneerde speklappen met mosterd

4 speklappen (á 125 g zonder zwoerd), 7 eetlepels paneermeel, 2 eieren (losgeklopt), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 eetlepels franse mosterd, 3 eetlepels

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

4 varkensoesters, 4 plakken parma ham, 4 blaadjes salie (vers), 50 g boter, 1½ dl witte wijn (droog), 1 teentje knoflook (geperst), 125 g gruyère (geraspt), 125 g

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

Doorregen rollade in rode wijnsaus

Doorregen rollade in rode wijnsaus

1 ui, 3 grote tomaten, 1 doorregen varkensrollade (van 1 kilo), 50 g boter, 1 laurierblad, 2 dl rode wijn, 1 bouillonblokje, 2 theelepels maïzena.