Bereiding
Captains diner is een traditionele zeemansschotel met gebakken spekjes, een karbonade, kapucijners, gebakken ui, kleine augurkjes, piccalilly en zilveruitjes.
- Bestrooi de karbonades met peper, zout en bloem.
- Draai van het gehakt kleine balletjes en haal ze door de verkruimelde beschuit.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bak de karbonades en de gehaktballetjes om en om in ongeveer 8 minuten gaar.
- Verwarm intussen de kapucijners in het vocht. Laat ze uitlekken.
- Fruit de spekblokjes in een droge koekenpan. Schep ze met wat spekvet over de warme kapucijners.
- Fruit de uienringen met kerriepoeder goudgeel en leg ze samen met de uien op de kapucijners.
- Presenteer het geheel op een voorverwarmde schaal.
Lekker met frisse gemengde salade en gekookte krieltjes en piccalilly.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
100 g gehakt (gekruid)
1 beschuit
100 g spekblokjes
1 pot kapucijners
1 grote ui (in ringen gesneden)
25 g boter
kerriepoeder
uien (Amsterdamse)
4 eetlepels piccalilly
8 augurken (in repen)
Voedingswaarde per persoon
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte.