Bereiding
- Kruid de varkensvleesreepjes met Mexicaanse kruiden. Verhit 25 g boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg de maïs en bouillon toe en kook de soep ca. 15 minuten op zacht vuur.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Neem de varkensvleesreepjes uit de pan.
- Voeg de room aan de soep toe en breng deze opnieuw aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep en varkensvleesreepjes over 4 borden (garneer elk bord met koriander).
Lekker met tortillachips.
Wist u dat…
Varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
300 g varkensvleesreepjes
½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
50 g boter
2 uien (fijngehakt)
1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
1 liter bouillon
1½ dl room
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: