Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

8 plakjes salami
, 4 boterhammen (ciabatta)
, 50 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
, 6 groene olijven (zonder pit)
, 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
, 2

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook

Griekse Souflaki met gegrilde groenten van de barbecue

Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ. Snij de varkenslapjes in stukken van 4 x4 cm. Meng het vlees met de olie/kruiden marinade. Laat minimaal 2

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel

Schnitzelrolletjes op spiesen

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 4 worteltjes (bos), 3 bosuitjes, 4 plakken rauwe ham, 4 schijven ananas (verse), 4 eetlepels olijfolie (extra vierge met kruiden)

Aardappelpreisoep met rookworst

1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150

Filetlapjes met Engelse bierfondue

4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3

Filetlapjes met aubergine en paprika

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 1 aubergine (in blokjes van 1 cm), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngesnipperd),

Filetrollade met pruimen

1 varkensfilet (à 500 gram), 8 pruimen (zonder pit en gedroogd), ¼ liter appelsap, 1 ei, 50 g dieetmargarine, ½ stengel prei, ½ ui, snufje zout, snufje peper

Pulled Pork van de barbecue

Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak een heerlijke dry rub van verschillende kruiden of gebruik een