Bereiding
- Leg de slavinken in een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur en smelt een beetje van het vet uit het spek, zodat de slavinken daarin kunnen worden gebakken. Voeg eventueel een beetje water (niet meer dan 2 eetlepels) toe om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur nu wat hoger en bak de slavinken om en om in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Kook ondertussen de courgetteblokjes ca. 7 minuten in een pan met een bodem water (of kook de courgetteblokjes ca. 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron).
- Houd het vlees warm op een voorverwarmde schaal.
- Voeg courgetteblokjes, sherry en 2 dl bouillon toe aan het vet in de koekenpan. Laat de saus kort koken en breng deze op smaak met piccalilly en mosterd. Verdeel het vlees over 4 borden en schenk de saus over het vlees.
Lekker met rijst en gegratineerde tomaat.
Wist u dat…
een slavink een cilindervormig, éénpersoons vlugklaar product is? Het is gemaakt van gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee reepjes ontbijtspek. Als één reepje spek wordt gebruikt, worden de zijkanten van de slavink meestal versierd met gekleurd paneermeel of kruidenmix.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 slavinken
½ courgette (blokjes 1 cm)
2 dl bouillon (2 theel. poeder)
2 eetlepels droge sherry
4 eetlepels piccalilly
2 theelepels mosterd
Voedingswaarde per persoon
Slavink
Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek.