Bereiding
- Snijd de speklapjes in reepjes.
- Pel de knoflook en knijp de teentjes uit boven de speklapjes.
- Voeg 4 eetl. ketjap en 1 theel. sambal toe. Goed mengen, afdekken en in de koelkast 1 uur marineren
- Schil de zoete aardappels en de winterwortels. Snijd ze in reepjes van ½ cm dikte.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Laat de speklapjes uitlekken en dep ze droog.
- Laat een wok of ruime braadpan heel heet worden. Schenk de olie erin en laat ook deze heet worden. Roerbak de reepjes spek 4 minuten op een hoog vuur.
- Schep het vlees uit de pan. Doe de zoete aardappel, wortel en ui in de wok en roerbak ze 5 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de spekreepjes, 2 eetl. ketjap en 3 eetl. water toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Lekker met grof gehakte peterselie of koriander erdoor.
- 2 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
- 250 g speklappen
- 1 theelepel sambal
- eetlepels zonnebloem olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote uien
- 6 eetlepels ketjap
- 2 grote wortels
- 300 g zoete aardappel (bataat)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: