Bereiding
- Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes.
- Verhit ½ eetlepel boter in een koekenpan en giet een dunne laag beslag in de pan.
- Leg direct plakjes ananas en rookworst op het beslag en bak de pannenkoek aan beide zijden bruin.
- Bak op deze wijze nog 5 tot 7 pannenkoeken en houd deze tussen 2 borden warm. Serveer de pannenkoeken warm.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- ½ rookworst (à 250 gram, in dunne plakjes)
- 200 g bloem
- 1 ei
- 350 ml melk
- 1 blikje ananasstukjes (à 227 gram, uitgelekt)
- 4 eetlepels boter
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: