Bereiding
- Wel de saucijsjes 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit. Dep ze droog en snijd ze elk in 4 stukken van 3 cm.
- Snijd de perziken in vieren en trek het velletje eraf. Halveer de partjes. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten. Knip elk takje rozemarijn in 4 stukjes.
- Steek aan elke spies 4 stukken saucijs afgewisseld met partjes perzik, ui en rozemarijn. Begin en eindig met een stukje vlees.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn. Pers het teentje knoflook boven een kom uit en roer de rode peper en olijfolie erdoor.
- Bestrijk de spiesen royaal met de rode peperolie en rooster ze op een hete steengrill op de barbecue, of ca. 10 cm boven de hete kolen, in 8-10 minuten rondom bruin en warm. Keer de spiesen regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met rode peperolie.
Lekker met focaccia of Turks brood en een gemengde groene salade.
Tip
Wanneer u houten stokjes gebruikt voor de spiesen, leg deze dan een uur van tevoren in het water. Zo voorkomt u verbranding van de stokjes op de barbecue.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g saucijsjes
- 2 perziken (verse)
- 2 rode uien (kleine)
- 4 takjes rozemarijn
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 4 lange barbecuespiesen
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: