Vlees informatie
Spareribs ofwel ‘magere ribbetjes’. Dit is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Het zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de grootte.
Spareribs zijn vaak al gemarineerd en voor gegaard. ‘Pure’ ribbetjes worden veel gebruikt in erwtensoep.
Sparerib perfect bereiden
De sparerib is een stuk vlees voor liefhebbers. Er zijn dan ook vele manieren waarop je dit populaire stuk varkensvlees kan bereiden. Vaak wordt de sparerib, al dan niet na te zijn voorgekookt, gegrild in de oven of op de bbq.
Sparerib van de bbq
Spareribs zijn een populair stuk varkensvlees voor op de barbecue. Voorgekookt, gemarineerd en dan ongeveer 10 minuten grillen op de barbeque geeft je spareribs extra smaak en een heerlijk krokante buitenkant.
Lees ook onze barbecue tips voor een perfecte bereiding.
Marineren van sparerib
Het marineren van spareribs is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware kunst. Steeds exotischere marinades zijn door mensen bedacht. Enkele populaire marinades zijn:
- Sambal
- Honing, Soja, knoflook
- Tijm, honing en zout
- Barbecuesaus
- Suiker, zout, ui, chili, knoflook
Spareribs recepten
De lekkerste spareribs recepten van onze website: