Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Mexicaanse doorregen rollade

Mexicaanse doorregen rollade

1 doorregen varkensrollade, 1 tomaat (van zaad ontdaan, in blokjes), 1 zakje tortillachips, 75 g maïskorrels, 2½ dl room, 2 sjalotjes (in kwarten), snufje peper, 1

Worststicks met aardbeien en kiwi

50 g grillworst (aan één stuk), 50 g leverworst (aan één stuk), ½ kiwi, 6 kleine aardbeien, spiezen

Procureurfilet met paddestoeltapenade

4 filetlapjes (procureur), 100 g champignons (kastanje), 1 ui, 75 g geraspte kaas, 1 theelepel oregano, 5 eetlepels olijfolie, snufje peper (uit de molen)

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Gehaktspiesen

Gehaktspiesen

500 g half-om-halfgehakt, 1 rode paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 12

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

placeholder

Runderrollade à la Bordelaise

1 kilo doorregen runderrollade (ca. Ø 12 cm), 2 eetlepels olijfolie, 6 plakken bakbacon, 250 g champignons (kastanje, in stukken), 12 kleine sjalotjes (grof gesneden),

Satéballetjes

500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem