Bereiding
- Roer in een kom de olie, sesamolie, knoflook, sambal, paprikapoeder en Chinese kruidenpoeder en peper door elkaar. Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer ze in met het oliemengsel. Laat het vlees een half uurtje afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Zet het middelhoog en leg de varkensfilets in de pan. Bak de filetlapjes zachtjes, door ze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren in zes minuten goudbruin.
- Breng de filetlapjes op smaak met zout en eventueel nog peper.
Lekker met snijbonen en rijst.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen (á 125 g)
1 eetlepel olie (arachide)
1 eetlepel sesamolie
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel sambal
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel 5 kruidenpoeder
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: