Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Rode pastasaus met nasivlees

Rode pastasaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels olijfolie, 2 rode uien (fijngehakt), 2 rode paprika's (in blokjes), 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 1½ dl

Vlug klaar lenteui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook

Cordon Bleu met een twist

Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep (dit noemt men ook wel ‘vlinderen’) en klap de, nu dunne filetlapjes open Smeer op 1 plak kaas een fikse laag

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

italiaanse-fricandeau-uit-de-oven

Italiaanse fricandeau uit de oven

750 g varkensfricandeau, ½ dl olijfolie, 2 sinaasappels, snufje zwarte peper (versgemalen), 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel citroensap,

Gevulde varkensrolletjes

2 varkensschnitzels, 2 plakjes rauwe ham, 1 teentje knoflook (kleine), 2 takjes peterselie, 2 lenteuitjes, 1 blik tomaten (gepeld), 2 eetlepels olie, rolladegaren of

Griekse procureur met feta en olijven

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels Gyroskruiden, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 75 g feta, 4

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Varkensfricandeau

Varkensfricandeau met paddenstoelen-roomsaus

Voorbereiden: de varkensfricandeau eerst sous vide garen in ca. 4 uur op 90 graden. Haal de varkensfricandeau uit de sous vide en het vacuüm. Dep het vlees een beetje