Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maïskorrels en ½ ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vet een bakplaat in met boter. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
- Verdeel het gehaktmengsel over 8 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
- Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de 8 Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
- 175 g varkensgehakt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- ½ eetlepel boter
- 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
- 8 plakjes bladerdeeg
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 1 ei (losgeklopt)
- 50 g maïskorrels
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: