Bereiding
- Breng de wijn met de kruiden aan de kook, zet het vuur zacht en pocheer de worstjes gedurende 20 minuten in de wijn.
- Haal de worstjes uit de pan, laat deze in een vergiet uitlekken en dep de worstjes met keukenpapier droog.
- Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de worstjes aan rondom bruin.
- Serveer de mosterd er apart bij.
Lekker met en rode kool met appelstukjes.
Tip
Het is altijd beter om saucijzen (verse worst) zachtjes te lagen garen in verband met het openbarsten. Als ze dan bijna gaar zijn, hittebron opvoeren zodat de worstjes ook kunnen kleuren.
Wist u dat…
Worstjes zijn er in vele smaken en maten:
Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes).
Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes.
Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 6 saucijsjes
- 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn)
- mosterd
- 1 laurierblaadje
- 4 eetlepels boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: