Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

bacon-salami-quiche

Bacon/salami quiche

150 g salami (in plakjes), 150 g bakbacon (in plakjes), 1 aubergine, 1 eetlepel olie, 3 eieren, snufje peper, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 250 g

Bacon-pizza-broodjes

Bacon pizza broodjes

8 plakjes bacon, 2 stuks stokbrood (voorgebakken, in de lengte doorgesneden), boter, 4 eetlepels salsa saus, 125 g mozzarellakaasje (in plakjes), 2 tomaten (in plakjes)

Stoofpotje met salie en cider

4 varkenslappen (doorregen), 2 appels (geschild en in schijfjes), 1 eetlepel bloem, snufje zout, 50 g boter, 1 eetlepel kerriepo, ½ eetlepel salie (gedroogde), 3 dl

Engelse sandwichlunch met driehoeksandwiches

4 plakjes bacon, 50 g paté (roompate), 2 plakjes cornedbeef, 6 boterhammen (witte casino boterhammen), ½ bakje tuinker,  4 plakjes tomaat, 4 eetlepels geraspte kaas (jong

Fricandeau uit de braadzak met perzik-kerriesaus

750 g varkensfricandeau, snufje peper (versgemalen), 2 kleine uien (fijngehakt), 50 g abrikozen (gedroogde, in blokjes), 1½ eetlepel kerriepoeder, 50 g boter (in

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Zoete gebakken en gegrilde spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus), ½ theelepel gemberpoeder, 1

Oost-West gepaneerde varkensschnitzel met limoen

 2 varkensschnitzels (ongepaneerde á 125 g), 25 g boter, klein stukje rode peper, 1 ei, 2 oude boterhammen (witte), ½ limoen, 25 g sesamzaad, ½ theelepel zout

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,