Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Voorgegaarde braadworst

Voorgegaarde worst met tomatensalsa

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Omwikkel de worsten met het ontbijtspek of katenspek. Meng de ingrediënten  voor de salsa. Smelt de boter in de

tropische verrassingslunch met hamsandwich en maisbroodje

Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje

2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel

Filetrollade met Franse sjalotjessaus

750 g varkensfiletrollade, 80 g boter, 1 dl bouillon, 12 sjalotjes (gepeld en in vieren snijden), 1 pot fond (vlees, à 4 dl), 3 dl witte wijn (droog), 1 theelepel tijm, 1

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

Filetrollade met sinaasappelmayonaise

750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm), 1 sinaasappel (schoongeboend), 8 eetlepels mayonaise, snufje zout, snufje peper, Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel,

boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Pasta di papa

250 g hamblokjes, 300 g macaroni, 1 mozzarellakaasje (à 100 gram), 50 g geraspte kaas, 4-5 eetlepels ketchup, 2 bakjes cherrytomaten (à 250 gram), 4 eetlepels dressing

Racewagens

2 kuipjes paté (smeerbare à 125 g), 30 mini pistoletjes, 6 winterwortels, 15 kleine augurken, 30 cherrytomaten, 120 cocktailprikkers

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

2 haaskarbonades (à 125 gram), 2 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 2 stuks ansjovisfilet, 2 theelepels kappertjes