Bereiding
- Schep in een kom de sjalotjes, appel, roomkaas, kerriepoeder en abrikozenjam door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen).
- Vul de fricandeau met de appelkerrie vulling en bind de fricandeau dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde met keukenpapier droog.
- Verhit boter in een braadpan en bak hierin de fricandeau rondom bruin.
- Braad de fricandeau met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje witte wijn aan het braadvet toe.
- Neem het vlees uit de pan en laat dit op een serveerschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten staan. Blus ondertussen het braadvet met witte wijn af, laat de jus licht inkoken en serveer deze bij het vlees.
Lekker met rijst en spitskool.
Wist u dat…
veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfricandeau
1 eetlepel abrikozenjam
50 g boter
snufje zout
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
½ appel (in kleine blokjes)
100 g roomkaas
1-2 dl witte wijn
½ eetlepel kerriepoeder
keukengaren
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: