Bereiding
- Dep het vlees droog en snijd het in blokjes. Pel en snipper het teentje knoflook en het sjalotje. Maak het pepertje schoon verwijder de zaadjes en hak de rest fijn. Pers de limoen uit. Roer de helft van het limoensap met 1½ eetlepel van de currypasta, de helft van de vissaus, de helft van de suiker, de helft van de olie, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper door elkaar en schep het vlees erdoor. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt marineren. Verdeel het in 12 porties en prik het aan satéstokjes.
- Verhit de grill op de hoogste stand.
- Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de rest van de knoflook, de rode peper en het sjalotje 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de rest van het limoensap, de currypasta, de vissaus, de suiker, de kokosmelk en het djeroek poeroetblad toe en breng alles tegen de kook aan. Roer de pindakaas erdoor en warm de pindasaus goed door, maar laat hem niet koken.
- Rooster intussen de spiesjes onder de hete grill in ± 10 minuten rondom bruin en net gaar.
- Verwijder voor het serveren het blad uit de pindasaus.
Lekker met frieten en een salade van mango met komkommer en rode peper en een dressing van sojasaus, vissaus, wokolie en sesamzaadjes.
Tip
Vegetarisch alternatief: Vervang het vlees door 325 gram in blokjes gesneden tofu en voeg extra zout aan de marinade toe.
Wist u dat…
Leg de stokjes voor het gebruik 30 minuten in een bakje met water zodat ze goed nat zijn en niet zo snel zullen verbranden.
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
400 g varkensfricandeau
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 rode peper
1 limoen
2 eetlepels currypasta (rode, Thaise)
1½ eetlepel Nam Pla (vissaus)
1 eetlepel basterdsuiker (donkere)
2 eetlepels olie
1 blaadje djeroek poeroet
2 dl kokosmelk
100 g pindakaas
12 satéstokjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: