Bereiding
- Meng in een kom de knoflook, sjalotje, olie, ananasjam, zure room, kerriepoeder, chilipoeder, zout en peper door elkaar tot een marinade.
- Snijd de filetlapjes in stukjes (zodat deze in het gourmet pannetje passen) en bestrijk de lapjes aan beide zijden met de marinade. Laat het vlees 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm het gourmetstel. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak hierin een filetlapje in circa 4 minuten per zijde goudbruin.
- Leg het gebakken filetlapje op een bord.
Lekker met stokbrood en salades.
4 personen
190 minuten
Ingrediënten
400 g varkensfiletlappen (dunne)
1 teentje knoflook (geperst)
1 sjalotje (fijngesnipperd)
1 eetlepel zonnebloem olie
1 eetlepel ananasjam
2 eetlepels zure room
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
75 g boter
Gourmetstel
Voedingswaarde per persoon
Varkensfiletlapje
Filetlapje ook wel (ongepaneerde) schnitzel genoemd, is eenvoudig te bereiden.
![](https://www.vlees.nl/wp-content/uploads/2016/06/05-filetlap.png)