Bereiding
- Bak het spek in een droge koekenpan zachtjes uit.
- Neem de plakjes spek uit de pan en bak het gehakt met de Provençaalse kruiden, een snufje zout en wat peper zo’n vijf minuten (al roerend) op een hoog vuur.
- Snij de tomaten in kleine stukjes.
- Roer van de bloem, het ei en de melk een beslag zonder klontjes. Bak van het beslag in een kleine koekenpan 8 dunne flensjes.
- Bak het gehakt op een hoog vuur.
- Beleg de warme flensjes met de sla, tomaat, het gebakken gehakt, de uitgebakken plakjes spek en de zure room. Vouw ze dubbel.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
16 plakjes ontbijtspek
300 g varkensgehakt
2 theelepels Provençaalse kruiden
2 tomaten
80 g bloem
2 eieren
3 dl melk
boter
1 dl zure room
100 g gemengde salade
zout
peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: