Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de bouillon in een braadslee en laat de paprika ca. 30 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven garen.
- Kook de gele rijst en de kaneelstokjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit ondertussen olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de knoflook en ui ca. 2 minuten. Voeg de varkensvleesreepjes en kerrie toe en bak het vlees in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de laatste 2 minuten de rozijnen aan het vlees toe.
- Schep de gekookte rijst door het kerrievlees. Schep de rijstvulling in de paprikahelften en laat deze in de braadslee afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten op 200°C in de oven garen.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 g varkensvleesreepjes
- 4 rode paprika's
- 150 g rijst (gele)
- 1 dl bouillon (groentenbouillon)
- 50 g rozijnen
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 eetlepels olie
- 2 stokjes kaneel
- braadslee
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: