Bereiding
- Meng in een kom het gehakt met kokos, zout en peper door elkaar. Rol kleine balletjes van het gehakt.
- Kneus de sereh door er met de platte zijde van een koksmes enkele malen op te slaan. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sereh, ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ca. 3 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon aan het uienmengsel toe, breng de soep aan de kook en laat deze ca. 25 minuten op zacht vuur trekken.
- Verwijder de serehstengel uit de soep en voeg de kokosmelk toe. Breng het gerecht opnieuw aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze ca. 5 minuten garen. Voeg de mihoen toe en kook deze kort mee tot de mihoen gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met taugé.
Lekker met kroepoek.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
300 g varkensgehakt
30 g kokos (gedroogde)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko)
3 eetlepels olie (arachide)
1 kleine ui (fijngehakt)
2 eetlepels kerriepoeder
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in ringen gesneden)
1 liter bouillon (kippen)
2 dl kokosmelk
100 g mihoen
50 g taugé
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: