Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Aardappelpreisoep met rookworst

1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Plakjes Teriyaki varkenshaas

400 g varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1

Lever met mangosaus

Lever met mangosaus


2 plakken varkenslever (à 125 gram)
, 1 kleine mango
, ½ eetlepel franse mosterd
, 4 sjalotjes (in ringen gesneden)
, 1 eetlepel bloem
, 20 g dieetmargarine
, 1 dl

placeholder

Procureur gevuld met appeltjespaté

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,

Gegrilde saucijsjes

1 eetlepel olie, 4 saucijsjes (á 125 g stuk), ½ liter bouillon (kruidenbouillon), BBQ (grillplan of ovengrill)

Varkenshaasje gevuld met noten

Varkenshaasje gevuld met noten

1 grote varkenshaas (ca. 250 g), snufje peper, snufje zout, 50 g roomkaas (walnoten), 25 g boter, 1 kleine ui, 1 eetlepel hazelnoten, 1 eetlepel walnoten, 4 eetlepels

Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

500 g varkensschnitzel (in reepjes), 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 1 kilo broccoli (in roosjes), peper (versgemalen), 25 g boter, 1 dl melk, 3 eetlepels

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets