Bereiding
- Dep het varkensbraadstuk met keukenpapier droog en bestrooi het met peper.
- Verhit de boter in een hapjes of braadpan en bak het vlees in 5-7 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Roer de vleesfond, honing en tijm door de braadboter en leg het braadstuk terug in de hapjespan.
- Smoor het op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 40 minuten gaar. Voeg af en toe kleine scheutjes heet water toe.
- Neem het vlees uit de pan, breng het varkens-braadstuk op smaak met zout en peper en laat het tenminste 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie. Snij het varkens-braadstuk in plakken.
- Breng het achtergebleven braadvocht aan de kook en bind de jus met allesbinder tot een honing-tijmsaus.
Lekker met haricot verts en aardappelkroketjes.
- 6 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g)
50 g boter
snufje zwarte peper (versgemalen)
snufje zout
1 dl fond (vlees)
2 eetlepels honing
2 theelepels tijm
1 eetlepel allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: