Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Crêpes Provençaal

16 plakjes ontbijtspek, 300 g varkensgehakt, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 tomaten, 80 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk, boter, 1 dl zure room, 100 g gemengde salade,

Traditionele shaslick van varkenshaas

500 g varkenshaas, spiezen of satéprikkers, snufje peper, snufje zout, snufje djinten (komijnpoeder), ½ bosje selderij , 1 rode paprika (zoete) , 6 eetlepels olijfolie ,

Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

8 dunne varkensfiletlappen (á 50 g), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, 1 theelepel djinten, snufje

orientaalse hamlappen

Oriëntaalse hamlappen

500 g hamlappen (in blokjes van 2 cm), snufje peper, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels rozijnen, ½ rode paprika (in stukjes), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), ½ zakje

Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 4 tortilla's (van 21 cm), ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes), 1½ dl zure room, 50 g geraspte kaas

Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

franse-gegrilde-karbonade-met-provenaaalse-kruiden

Franse gegrilde karbonade met Provençaalse kruiden

 4 schouderkarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

500 g varkensgehakt, worcestershiresaus, snufje zout, 1 ui (fijngesnipperd), ½ eetlepel olie, 25 g taugé, 2½ dl tomatensap, 100 g champignons (in plakjes), 1 kleine prei

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten