Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Varkensfricandeau met katenspek

1 kilo varkensfricandeau, 50 g boter (zachte, gezouten), 3 eetlepels kruiden (verse, fijngehakt), 100 g katenspek, 1½ dl witbier, snufje peper

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook

Worstsnoetjes: leuk voor kleuters om uit te delen

20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk), 2 knakworst, 20 zonnebloempitten (of stukjes pretzelstaafjes), 40 Bugles (of Arno's, kleine driehoekige zoutjes), 40

varkensvlees uit de ecostoof procureur

Varkensvlees uit de ecostoof

Een stoofschotel maken zonder veel energie te verbruiken: het kan! Met een ecostoof of pannenstoof doe je feitelijk wat vele generaties voor ons al deden. Door een pan

Doorregen rollade met citroen

Doorregen rollade met citroen

1 doorregen varkensrollade (ongeveer 1 kilo), 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 theelepels honing, 1 theelepel tijm (gedroogd), 1 teentje knoflook

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Varkenslapjes met frisse groente

Groente voorbereiden Snijd de groente, kook beetgaar en plaats ze in koud water. Meng onder het koken de groente marinade. Leg de groente in de marinade om te laten

Spaans eenpansgerecht chorizo hamlap

Spaans eenpansgerecht met chorizo en verse hamlappen

Olé! Knoflook, olijfolie en veel versproducten horen allemaal thuis in het Mediterrane eetpatroon. En dat staat bekend als één van de gezondste. Dus heb je weinig tijd of

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas