Bereiding
- Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui in de olie en doe hierin het gehakt samen met de tacokruiden bak het rul.
- Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Schep de tomatenblokjes door het gehakt en verwarm ook deze 3 minuten mee.
- Spoel ondertussen de kidneybonen en witte bonen in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken. Warm de bonen op laag vuur met het gehakt mee.
- Verdeel de bonenschotel over 4 voorverwarmde borden en garneer het gerecht met zure room, geraspte kaas en de tortillachips.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui (fijngesnipperd)
500 g varkensgehakt
1 zakje tacokruiden (à 35 g)
1 groene paprika (in blokjes)
1 rode paprika (in blokjes)
1 blik tomaatblokjes (à 400 g)
1 blik witte bonen (à 400 g)
1 bekertje zure room (à 125 ml)
100 g kaas (geraspte, parrano)
1 zak tortillachips (á 150 g)
1 blik kidneybonen (á 400 g)