Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Schep in een kom de rijst, 1 eetlepel pesto, sjalotjes, amandelen en zwarte peper door elkaar.
- Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen).
- Bestrijk het vlees van binnen met losgeklopt ei en vul de fricandeau met de pestorijst. Bind de fricandeau dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde met keukenpapier droog.
- Verhit 50 g boter in een braadslede en braad hierin de fricandeau rondom bruin. Braad het vlees, afgedekt met aluminiumfolie, in ca. 60 minuten zachtjes gaar en bedruip het vlees tussentijds regelmatig met braadvocht.
- Neem het vlees uit de braadslede en laat dit afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten.
- Blus het braadvet af met witte wijn, breng de jus op smaak met 1 eetlepel pesto, peterselie en zout.
- Leg de fricandeau op een schaal en serveer de saus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
Wist u dat…
varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?
- 6 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfricandeau
50 g amandelen (fijngehakt)
1 ei (losgeklopt)
75 g rijst (witte en wilde)
snufje zwarte peper (versgemalen)
50 g boter
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
1 dl witte wijn
1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
2 eetlepels pesto
snufje zout
keukengaren
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: