Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkensvleesreepjes met ui perzik en rozijnen

Varkensvleesreepjes met ui, perzik en rozijnen

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes), snufje peper (versgemalen), 100 g rozijnen, 2 uien (fijngesnipperd), lesbinder, 1 eetlepel

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

400 g varkenshaas (in plakjes van 1 cm)
, 4 eetlepels olijfolie
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 theelepel dragon
, snufje peper (versgemalen)
, 4 takjes rozemarijn
, 1

Saucijsjes met pesto en katenspek

4 rundersaucijsjes, 8 plakjes katenspek (of rauwe ham), 2 eetlepels pesto rosso (potje), ½ eetlepel zonnebloem olie, 1 ei, 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (of 0,6

Stoomgebraden beenhammetjes

 2 beenhammetjes (à 500 g (voorgegaard), 75 ml sinaasappelsap (vers geperst), 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel basterdsuiker (donkere), 1½ eetlepel gembersiroop, 2

gegrilde sate van gehakt en kokos

Gegrilde saté van gehakt en kokos

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, 1 theelepel sambal (oelek), 1 theelepel ketoembar (koriander), 100 g kokos (gerapte),

Sappige karbonaadjes op mijn manier

8 dunne ribkarbonades, snufje peper, 6 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter, snufje zout, 1 stevige appel (geschild en in plakjes), 4 takjes tijm, 1 eetlepel olie

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

2 haaskarbonades (à 125 gram), 2 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 2 stuks ansjovisfilet, 2 theelepels kappertjes

Babi pangang

Babi pangang

1 theelepel citroensap, 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 uien (fijngehakt), 3 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, peper (versgemalen), snufje zout, 5 eetlepels

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

maissoep met varkensvleesreepjes

Maïssoep met varkensvleesreepjes

300 g varkensvleesreepjes
, ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
, 50 g boter
, 2 uien (fijngehakt)
, 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
, 1 liter bouillon
, 1½ dl room
, snufje