Bereiding
Wie houdt er niet van warme broodjes, zo uit de oven? Belegd met lauwwarme beenham en plakjes verse tomaat zijn ze zeker niet te versmaden! Zo eenvoudig kan lekker eten zijn.
Meestal kopen we beenham voorgegaard en gekruid; bijna kant-en-klaar dus. Wil je er je eigen stempel opdrukken, kies dan voor de beenham die je zelf maakt in de oven. Want een beenham kun je ook zelf vers bereiden van bijvoorbeeld varkensfricandeau. Bekijk daarvoor ons recept beenham met honing.
Bereiding broodje beenham
- Zet de oven op 220°C.
- Was de tomaat en snijd deze in plakjes.
- Bak de broodjes in ca. 8 minuten bruin en knapperig.
- Snij de plakken ham iets kleiner.
- Smelt de kruidenboter in een pan en bak de ham in twee minuten om en om.
- Snij de broodjes open, verdeel de sla, leg de ham erop en garneer het plakjes tomaat.
Ben je op zoek naar andere recepten met beenham, klik dan hier.
Weetje
Beenham dankt zijn naam aan het vleesdeel waar de ham van gemaakt is: het (achter)been van het varken. En weet jij hoe lang je een gevacumeerd beenhammetje in de vriezer kunt bewaren?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen)
1 vleestomaat
25 g sla (gemengde)
25 g kruidenboter
4 broodjes (focaccia (voorgebakken)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: