Bereiding
- Bestrooi het vlees met peper, verdeel de blokjes Mozzarella over de schnitzels en rol het vlees om de blokjes kaas op tot vleesrolletjes.
- Leg 2 plakken Parmaham kruislings over elkaar en leg een vleesrolletje op het midden van de ham. Omwikkel het vleesrolletje aan 4 zijden met Parmaham en zet het vlees vast met een cocktailprikker. Omwikkel op deze wijze ook de andere vleesrolletjes met Parmaham.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de vleesrolletjes aan alle zijden lichtbruin. Laat de schnitzelrolletjes op zacht vuur ca. 15 garen en voeg, indien het braadvet te bruin wordt, een scheutje witte wijn toe.
Lekker met gebakken aardappeltjes en tomatensalade.
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen)
- ½ dl witte wijn
- 8 plakken parma ham
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- 50 g boter
- mozzarellakaasje (á 250 g in blokjes)
- 4 coctailprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: