Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gegrilde saucijsjes

1 eetlepel olie, 4 saucijsjes (á 125 g stuk), ½ liter bouillon (kruidenbouillon), BBQ (grillplan of ovengrill)

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje

8 plakjes salami
, 4 boterhammen (ciabatta)
, 50 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
, 6 groene olijven (zonder pit)
, 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
, 2

Roergebakken saucijs met andijvie

4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),

Oosterse varkenshaas

 500 g varkenshaas (in plakken van 2 cm dik), 2 eetlepels olie (arachide), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sereh, 1 theelepel ketoembar, 1 teentje knoflook

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Satépasteitje

200 g varkensvleesreepjes, snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel suiker, 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel ketjap manis, ½ eetlepel sesamzaad, 1 theelepel

Romige Italiaanse pasta met filetlapjes

400 g varkensfiletlappen, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt of gedroogd), 3 eetlepels olijfolie, 4 tomaten (stevige)

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

400 g varkenshaas (in plakjes van 1 cm)
, 4 eetlepels olijfolie
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 theelepel dragon
, snufje peper (versgemalen)
, 4 takjes rozemarijn
, 1