Bereiding
- Verkruimel het brood. Snijd 4 salieblaadjes fijn.
- Smelt 15 g boter en fruit de ui ca. 3 minuten. Bak de appel toe 5 minuten mee.
- Schep er de broodkruim, de salie, de melk, zout en peper door.
- Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap open. Verdeel het afgekoelde appelmengsel erover, druk het aan en laat aan beide korte kanten 5 cm vrij. Rol het vlees op en bind het vlees met rolladetouw.
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Verhit de rest van de boter met de olie in een braadslede.
- Braad de met peper en zout bestrooide rolladerondom mooi bruin aan.
- Schep de aardappels door het bakvet. Leg ze met en de rest van de salie rondom de rollade. Bestrooi met zout en peper en zout.
- Laat de rollade en de aardappels in ca. 45 minuten gaar worden in oven.
- Laat het vervolgens afgedekt 10 minuten rusten.
- Snijd het vlees in plakken. Leg de aardappels er omheen.
Lekker met knoflookmayonaise en spruitjes met amandeltjes en gember.
Tip
Houd u van een iets vetter stukje vlees kies dan voor doorregen varkensvlees zonder been en vul dit op dezelfde wijze als de varkensfilet.
4 personen
26 minuten
Ingrediënten
- 750 g varkensfiletrollade
- 1 snee brood (wit, oud, zonder korstje)
- 10 blaadjes salie
- 30 g boter
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes)
- ½ dl melk
- 1¼ kilo aardappels (vastkokende schoongeboend, in stukken)
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- snufje peper
- rolladetouw
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: