Bereiding
Marineren
- Meng ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Leg de procureur in een schaal en overgiet met de marinade.
- Laat minimaal 12 uur, afgedekt, marineren in de koelkast.
Garen
- Dep de procureur droog en bak op middelmatig vuur rondom bruin in de olijfolie.
- Als je een kerntemperatuurmeter gebruikt stel deze dan in op 72 graden en steek deze precies midden in het vlees.
- Laat het vlees langzaam garen in de oven op 110 graden, tot de kerntemperatuur van 72 graden. De richttijd is circa 4.5 tot 5 uur.
- Test de gaarheid door het vlees met vorken uit elkaar te trekken. Gaat dit niet makkelijk, verlaag dan de oventemperatuur naar 90 graden en laat het vlees nog 1 uur (of zolang als nodig) extra garen.
Pullen en serveren
- Haal het gare vlees uit de oven en pull het met 2 vorken, je kan het ook verder uit elkaar trekken met je (schone) handen.
- Meng het vlees met de Chimichurri saus (hoeveelheid naar smaak) en houd het eventueel even warm onder folie of in de oven.
- Grill de pita broodjes en vul deze met het vlees, mesculun en gesneden lente uitjes.
- 4 personen
- 330 minuten
Ingrediënten
Vlees en Marinade
1,2 kg procureur (varkensnek)
1 eetl. Baharat spices
15 pimentkorrels
1 tl gerookte paprikapoeder
1 eetl. basterdsuiker
1 eetl. mosterd
2 dl. witte wijn
15 gekneusde zwarte peperkorrels
Olijfolie
Voor er bij
2 deciliter Chimichurri saus
300 gram Mesculun sla
2 lente uitjes
8 pitabroodjes
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: