Bereiding
- Roer in een kom twee eetlepels olie, de knoflook, peper en Provençaalse kruiden door elkaar en bestrijk de filetlapjes.
- Verhit één eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui twee minuten op een laag vuur. Voeg de courgette en pesto toe en bak deze nog vier minuten mee.
- Voeg de warme kippenbouillon, zout en peper toe en laat het gerecht met het deksel op de pan 8 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
- Verhit een grillpan en bak de filetlapjes in 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Verdeel de soep over 4 diepe voorverwarmde borden en garneer elk bord met plakjes gegrilde filetlapjes en de fijngehakte peterselie. Lekker met stokbrood.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte)
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
snufje peper (versgemalen)
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 ui (fijngehakt)
1 courgette (in blokjes)
2 eetlepels pesto (groene)
1 liter bouillon (kippen, warm)
snufje zout
4 takjes platte peterselie (verse)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: