
Bereiding
- Dep het vlees droog. Sla de oesters plat onder een stuk vershoudfolie.
- Bestrijk met de pesto. Leg de ham en de blaadjes salie er op. Rol de varkensoesters strak op en zet vast met een cocktailprikker.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bak de vleesrolletjes in ca. 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan bestrooi met zout en laat onder aluminiumfolie rusten.
- Giet de marsala bij het bakvet en breng op smaak met een vleugje Balsamico-azijn en vers gemalen peper. Giet de saus over het vlees.
Lekker met: ratatouille van courgette, paprika en tomaat, wat gehakte knoflook en Provençaalse kruiden.
Wist u dat…
de traditionele saltimbocca met kalfsoesters wordt gemaakt?
2 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 2 varkensoesters
- 2 plakjes rauwe ham
- 6 blaadjes salie (kleine, verse)
- 2 theelepels pesto
- paar druppels balsamicoazijn
- snufje peper (versgemalen)
- 2 eetlepels masala (of cream sherry)
- 25 g boter
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!