Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes,  3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2

Hartige gebakjes met spek ui en gedroogde tomaat

Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat

100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

Koude karbonaadjes met mosterdsaus

4 dunne ribkarbonades, snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm (gedroogd), 6 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels

Filetrollade met paprika gehaktvulling

600 g varkensfilet (aan een stuk), 100 g varkensgehakt, ½ rode paprika (in blokjes van ½ cm), 1 sjalotje (fijngehakt), 2 eetlepels pesto rosso, 1 theelepel paprikapoeder,

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Lever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Mexicaanse saucijsjes met maissalsa

Mexicaanse saucijsjes met maïssalsa

4 saucijsjes, 1 blik maïs (á 300 g), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 rode ui (fjingesnipperd), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel

Rollade met Italiaanse tomaten-rozemarijnsaus

1 doorregen varkensrollade (ca. 1 kg), olijfolie, 1 ui, 6 vleestomaten, 1 takje rozemarijn (vers), 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels

Mixed barbecue

Mixed barbecue

4 saucijsjes, 4 varkensfiletlappen, 4 saté's (varkenshaas), 1 dl ketjap manis, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels uitjes (gebakken), 4