Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

slavink met minimais

Slavink met minimaïs

400 g varkensgehakt, snufje zout, 12 reepjes ontbijtspek, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 4 stuks minimaïs, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 cocktailprikkers

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

4 varkensoesters, 4 plakken parma ham, 4 blaadjes salie (vers), 50 g boter, 1½ dl witte wijn (droog), 1 teentje knoflook (geperst), 125 g gruyère (geraspt), 125 g

Stoofpotje met salie en cider

4 varkenslappen (doorregen), 2 appels (geschild en in schijfjes), 1 eetlepel bloem, snufje zout, 50 g boter, 1 eetlepel kerriepo, ½ eetlepel salie (gedroogde), 3 dl

Pilaf met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes

Traditionele shaslick van varkenshaas

500 g varkenshaas, spiezen of satéprikkers, snufje peper, snufje zout, snufje djinten (komijnpoeder), ½ bosje selderij , 1 rode paprika (zoete) , 6 eetlepels olijfolie ,

Buikspek uit de snelkookpan

Doe alle groente in de snelkookpan met wat boter en laat ze even lekker glazig worden. Leg hierna het buikspek op de groenten en giet dan de bouillon erbij, totdat het

Roergebakken fricandeau met champignons

Roergebakken fricandeau met champignons

500 g varkensfricandeau (in reepjes), 2 eetlepels olie, 2 theelepels maïzena, 2 eetlepels sojasaus, 400 g champignons, 2 bosuitjes (in stukjes), snufje zout, snufje

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte