Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel

Aardappelpreisoep met hamschijf

3 hamschijven (à 200 g), 1 kruidenbuiltje (voor soep), 250 g prei, 400 g aardappels
, 25 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm, 2 eetlepel, 1 dl melk kruiden

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Karbonade met toffe perenjus

3 haaskarbonades, 1 ui, 1 blik peren (à 400 gram), 2 eetlepels margarine (vloeibare), ¼ theelepel kaneel

Buikspek met Ahornsiroop

Marineren: Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden. Meng de ingrediënten van de dry rub. Het buikspek stevig inwrijven met de

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

Crêpes Provençaal

16 plakjes ontbijtspek, 300 g varkensgehakt, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 tomaten, 80 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk, boter, 1 dl zure room, 100 g gemengde salade,

Fricandeau met een kaneel-appelvulling

750 g varkensfricandeau, 1 appel (in kleine blokjes), 1 eetlepel kaneel, ½ dl appelsap, snufje zout, 50 g boter, 30 g rozijnen, keukengaren