Willekeurige recepten

Bekijk alles
Krokante ovenloempias met ham en tomaten pestosaus

Krokante ovenloempia’s met ham en tomaten-pestosaus

500 g gekookte ham (dik gesneden plakken), 20 loempiavellen, 4 eetlepels pesto rosso, 1 courgette (ca. 400 g), 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g), 4 eetlepels olijfolie,

Cervelaatworst krokodil

30 blokjes cervelaatworst (ca. 2½ bij 2½ cm), 1 komkommer, 4 kleine augurken (kromme), 2 groene olijven (gevuld met piment), 1 blik ananasstukjes (à 567 gram), 35

placeholder

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Pekelvlees-appel-notentosti’s

4 plakjes pekelvlees, boter (zachte), 1 kleine appel (zoetzure), 4 boterhammen (volkoren), 2 eetlepels walnoten (grofgehakt)

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Gewokte biefstukreepjes met paksoi en Thaise dressing

400 g biefstuk (in reepjes), 1 eetlepel sesamolie, limoensap, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, ½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 1 rode peper (van zaad

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Haaskarbonades met ananassaus uit Hawaï

4 haaskarbonades (á 125 g), 50 g amandelen (schaafsel), 2 eetlepels olie (arachide), 2 teentjes knoflook (geperst), ½ ananas (geschild en in kleine blokjes gesneden)

Varkensfiletlapje met een sesamlaagje

 4 varkensfiletlappen (à 125 g), 2 bosuitjes, 4 boterhammen (witte), 1½ eetlepel sesamzaad, 1 ei (L), 3 eetlepels olie, 1 blikje ananasstukjes (à 227 g), 1 eetlepel

Karbonaadje van tante Kaatje

Karbonaadje van tante Kaatje

40 g ribkarbonade (zonder bot), 2 aardappels (á 50 g), 75 g broccoli, 2 theelepels margarine (plantaardige), een scheutje kookvocht of opvolgmelk, staafmixer