Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de sjalot en pesto ca. 2 minuten. Voeg de varkensvleesreepjes toe en bak deze in ca. 8 minuten rondom bruin.
- Verwarm ondertussen de Italiaanse bollen ca. 5 minuten in de oven. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Snijd de warme Italiaanse bollen open en besmeer deze dun met boter. Verdeel de sla, komkommer, tomaat, radijs en reepjes vlees over de bollen.
Tip
Voor de picknick: verwarm de Italiaanse bollen niet. Laat het vlees eerst afkoelen voor je de broodjes samenstelt.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g varkensvleesreepjes
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
snufje peper (versgemalen)
¼ krop ijsbergsla
4 Italiaanse bollen
4 radijsjes (in plakjes)
snufje zout
25 g boter
3 eetlepels pesto (rode)
3 eetlepels olie
1 tomaat (in plakken)
¼ komkommer (in plakken)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: