Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
placeholder

Rookworst Doria

1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze), 50 g katenspek, 1 grote komkommer, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 250 g zuurkool, aardappelpuree (voor 2

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook

Hamlappen met witte wijn en olijven

Hamlappen met witte wijn en olijven

2 hamlappen, 1 ui (fijngehakt), 2 lente uitjes (in ringen), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 50 g champignons (in plakjes), 8 zwarte olijven, ½ eetlepel olie, ½ eetlepel

Fricandeau uit de braadzak met perzik-kerriesaus

750 g varkensfricandeau, snufje peper (versgemalen), 2 kleine uien (fijngehakt), 50 g abrikozen (gedroogde, in blokjes), 1½ eetlepel kerriepoeder, 50 g boter (in

Hartige gebakjes met spek ui en gedroogde tomaat

Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat

100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Schouderkarbonade met mosterdsaus

2 schouderkarbonades (125 gram stuk), ½ theelepel kerrie, 25 g margarine, 3 theelepels bouillonpoeder, 1 citroen, 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel mosterd, 1 borrelglaasje

Rollade-carpaccio

20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar), 1 tomaat, ¼ komkommer, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel basterdsuiker