Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit.
- Wrijf de varkensfiletlapjes in met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, ½ eetlepel tijm, peper en olijfolie. Laat het vlees op een platte schaal tenminste 10 minuten marineren.
- Snijd de aubergine, courgette en paprika in grove stukken snijden en de ui in dunne partjes.
- Bak de varkensfiletlapjes in 6-8 minuten bruin en gaar op de skottelbraai. Keer ze regelmatig.
- Schuif het vlees na 4 minuten roosteren opzij en schep de groente door het bakvet. Bak de groente al omscheppend in 8-10 minuten gaar.
- Neem intussen het vlees uit de pan. Schep de rest van de tijm en citroenrasp door de groente en breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap, zeezout en peper. Schep de groente op 4 borden en leg het vlees erop.
Lekker met een pastasalade.
Tip
Voeg 2 tot 3 tomaten in stukjes aan de groente toe.
Wist u dat…
Skottelbraai is Zuid-Afrikaans: een schotel om in te braden. Meestal wordt deze op houtskool of gas aangesloten. Aangezien het buiten gebruikt wordt en je in de schotel gewoon kunt bakken/braden is het ideaal voor lekkere gerechten die je liever in huis niet maakt, zoals bakharing en andere bereidingen met veel aroma! Maar eigenlijk kan je er alles in klaar maken, het is een beetje zoals bbq, maar dan op een plaat of in een schotel.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen
- ½ citroen
- 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui)
- snufje zeezout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- skottelbraai
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: