Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Oosterse burgers

500 g varkensgehakt, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 bosuitjes (fijngehakt), ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt), ½ eetlepel olie, peper, ½ eetlepel sherry, 4

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Gevulde aardappel met gehakt

250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)

Honing-mosterd filetlapjes

Honing-mosterd filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel dille (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen),

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Indische hap met speklap

Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de

Malse mediterrane beenham

Meng de sinaasappelsap, zout, provençaalse kruiden, knoflook, sjalotjes, rode wijn azijn, rasp van 2 sinaasappels en wat peper in een schaal. Leg de beenham in de

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Slavink met grove mosterd

Slavink met grove mosterd

4 slavinken, 2 eetlepels mosterd (grove), 0,9 liter water, 1 flesje bier (naar keuze, 0,3 l), 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond), 2 eetlepels