Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ‘al dente’.
- Verhit ondertussen 10 g boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak hierin de spekjes in ca. 5 minuten op zacht vuur knapperig. Voeg de knoflook en gesneden ui toe en fruit deze ca. 5 minuten mee. Voeg de deelblokjes spinazie toe en verhit deze in ca. 8 minuten op zacht vuur. Schep de macaroni door het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper.
- Vet een ovenschaal met 3 liter inhoud in met 15 g boter en schep het macaronimengsel in de schaal. Klop in een kom de crème fraîche, de eieren en 75 g kaas tot een schuimig mengsel, giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de rest van de kaas.
- Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten in de oven. Gratineer de ovenschotel tenslotte 5 minuten onafgedekt onder de grill.
Lekker met een groene salade.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 250 g spekblokjes
- 150 g geraspte kaas (jonge)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eieren
- 1 ui (fijngesnipperd)
- snufje peper (versgemalen)
- 1 pakje spinazie (diepvries, 450 g, in deelblokjes)
- 25 g boter
- 2½ dl crème fraîche
- 300 g macaroni
- ovenschaal met 3 liter inhoud
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: