Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenshaasje met paddestoelensaus

Varkenshaasje met paddestoelensaus

500 g varkenshaas, 2 sjalotjes, snufje peper (versgemalen), 20 g bloem, 2 theelepels bouillonpoeder, 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes), 75 g boter, 1 dl witte

placeholder

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

500 g hamlappen, 75 g bloemkool (jong), 6 eetlepels franse mosterd, 6 eetlepels zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)

placeholder

Schnitzelrolletjes met geitenkaas

4 varkensschnitzels (à 80 gram, extra dun), 8 plakjes rookvlees, 8 eetlepels geraspte kaas (verse geitenkaas), 1 eetlepel pijnboompitten, ½ theelepel karwijzaad, snufje

Rollade-carpaccio

20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar), 1 tomaat, ¼ komkommer, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel basterdsuiker

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Oosterse varkenshaas

 500 g varkenshaas (in plakken van 2 cm dik), 2 eetlepels olie (arachide), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sereh, 1 theelepel ketoembar, 1 teentje knoflook

placeholder

Saté speklapjes

4 speklappen (dunne, magere, 1 cm dikte), 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel kruidenmix (voor satémarinade, zakje van Conimex), 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel

Honing-mosterd filetlapjes

Honing-mosterd filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel dille (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen),