Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Gegrilde Dijon speklapjes

4 speklappen (á 100 g), 3 eetlepels mosterd, 3 beschuiten

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

4 saucijsjes, 1 vleestomaat (in blokjes), 75 g zwarte olijven (in vieren), 2 eetlepels kappertjes, 100 g feta (in blokjes), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)

Doorregen varkensrollade met koriandersaus

750 g doorregen varkensrollade, 3 eetlepels currypasta (milde), 3 eetlepels olie, 3 eetlepels pinda's (ongezouten),  2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), snufje

Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Aspergetaart

Aspergetaart

300 g varkensvleesreepjes (ongekruid), 1 kilo asperges (witte of groene), zout, peper (versgemalen), nootmuskaat, 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 prei, 1 eetlepel

Wintersalade met linzen en rookworst

1 rookworst (à 250 g, in plakken)
, 100 g haricots verts
, 6 eetlepels olijfolie
, 2 eetlepels rode wijn azijn
, 1 theelepel mosterd
, 1 teentje knoflook (gehalveerd)
, 1

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)