Bereiding
- Meng in een kom het gehakt met de paprika, sjalotje, 1 eetlepel pesto, paprikapoeder, zout en peper.
- Snijd de varkensfilet in de lengte tot ca. 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout en peper. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er het gehaktmengsel in. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) dicht.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur ca. 40-50 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien de boter te donker wordt, tussentijds een scheutje bouillon toe.
- Neem de rollade uit de pan en laat deze ca. 5 minuten op een plank rusten. Blus ondertussen het braadvocht af met 1 dl bouillon en 1 eetlepel pesto. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de jus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree en snijbonen.
- 6 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
600 g varkensfilet (aan een stuk)
100 g varkensgehakt
½ rode paprika (in blokjes van ½ cm)
1 sjalotje (fijngehakt)
2 eetlepels pesto rosso
1 theelepel paprikapoeder
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 eiwit (losgeklopt)
75 g boter
1 à 2 dl bouillon
rolladetouw (of breikatoen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: