Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de blokjes hamlap rondom lichtbruin. Voeg de knoflook, ui, paprika en eventueel rode peper ringen toe en laat deze al omscheppend enkele minuten mee fruiten.
- Verdeel de Tex Mex kruiden door de blokjes hamlap.
- Roer de tomatenblokjes door het vlees en laat deze met het deksel schuin op de pan ca. 35 minuten op zacht vuur sudderen.
- Voeg de kidneybonen aan het vlees toe en laat deze met het deksel schuin op de pan ca. 20 minuten op zacht vuur verder sudderen. Voeg indien, de saus te dik wordt, een beetje water aan de saus toe. Breng de chili op smaak met tabasco, zout en peper.
Lekker met rijst of maïsbroodjes.
- 4 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
500 g hamlappen (in kleine blokjes)
tabasco
1 eetlepel TexMexkruiden
1 rode paprika (in blokjes)
1 teentje knoflook (geperst)
1 groene paprika (in blokjes)
2 uien (fijngesnipperd)
3 eetlepels olie
1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g)
2 blikken kidneybonen (netto á 400 g)
snufje zout
snufje peper
1 rode chilipeper (in dunne ringen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: