Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Kummelschnitzels

4 varkensschnitzels (á 125 g), 2 teentjes knoflook (grofgehakt), snufje zout, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels boter

Nacho chips met pikante worstsalade

250 g gekookte worst, 3 kleine lenteuitjes, 6 eetlepels tomatenketchup, ½ theelepel komijnzaad (gemalen (djintin), 1/8 liter zure room, ½ theelepel oregano (gedroogde of

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes,  3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)

Varkensfiletlapje met een sesamlaagje

 4 varkensfiletlappen (à 125 g), 2 bosuitjes, 4 boterhammen (witte), 1½ eetlepel sesamzaad, 1 ei (L), 3 eetlepels olie, 1 blikje ananasstukjes (à 227 g), 1 eetlepel

Vietnamese mie met limoen en pinda

Vietnamese mie met limoen en pinda’s

200 g speklappen, 1 ui, 4 eetlepels maïsolie, ½ zakje kruidenmix (voor bami), 200 g paksoi, 200 g mihoen, 1 eetlepel sojasaus (of Vietnamese vissaus (Nuoc mam), 1 limoen,

Varkensvleesreepjes met ui perzik en rozijnen

Varkensvleesreepjes met ui, perzik en rozijnen

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes), snufje peper (versgemalen), 100 g rozijnen, 2 uien (fijngesnipperd), lesbinder, 1 eetlepel

maisbroccolisaus met nasivlees

Maïsbroccolisaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, 500 g broccoli (kleine roosjes)
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 teentjes knoflook

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)