Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca. 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul en gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven
- 79 personen
- 4 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd)
- snufje zout
- 450 g doperwten (diepvries)
- 75 g boter
- 2 uien (fijngesnipperd)
- snufje peper (versgemalen)
- 3 dl melk
- 1 ei
- snufje nootmuskaat
- 50 g oude kaas (geraspt)
- 1 ovenschaal met 3 liter inhoud
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: