Bereiding
- Dep de varkensoesters droog met keukenpapier. Masseer het vlees met de olie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur voor en bak de varkensoesters om en om in ca. 8 minuten tot ze rosé zijn (of naar gewenste gaarheid).
- Neem de varkensoesters uit de pan, leg het vlees op een bord en bestrooi het vlees met zout en peper. Dek het vlees af met aluminiumfolie en houd het vlees warm.
- Voeg de amandelen aan bakvet toe, blus dit af met sherry en verwarm het fruit even mee.
- Verdeel de varkensoesters en saus over 2 borden. Schep de vruchten om het vlees heen.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Tip
In plaats van bananen, appel en kiwi kunt u ook aardbeien, kersen, perzik of sinaasappel gebruiken.
Gaarheid de daarbij behorende kerntemperatuur vind je HIER
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
2 varkensoesters (á 125 g)
snufje zout
0,4 dl droge sherry
1 kiwi (in plakjes)
snufje peper
25 g amandelen (geschaafde)
½ appel (in schijfjes)
2 schijven ananas
½ banaan (in plakjes)
2 eetlepels olie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: